Trainingen

Opleiding kinderhypnose

Geïnteresseerd in het leren van hypnotische technieken om toe te passen bij kinderen voor medische en psychologische indicaties?
De driedaagse basiscursus “hypnose bij kinderen in de medische setting” geven we aan groepen in ziekenhuizen en instellingen. Informatie daarover kunt u inwinnen bij info@skills4comfort.nl

Deze cursus is bedoeld voor kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, (Gz)psychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderfysiotherapeuten en maatschappelijk werkers

Bij de organisatie Cure en Care in Arnhem kunt u zich individueel inschrijven voor de driedaagse basiscursus “hypnose bij kinderen in de medische setting” en een driedaagse vervolgcursus. Deze cursus is tevens bedoeld voor kinderartsen, kinderverpleegkundigen, orthopedagogen, kinderpsychologen, (Gz)psychologen, kinderpsychotherapeuten, pedagogisch medewerkers, kinderfysiotherapeuten en maatschappelijk werkers. Meer informatie is te vinden op de website van Cure en Care.

1 daagse training:

De Skills4Comfort scholing is een 1- daagse training, waarbij onze docenten praktisch toepasbare vaardigheden onderwijzen om angst, pijn en stress bij patiënten, volwassenen en kinderen te verminderen. Deze “skills voor bevordering van comfort” kunnen direct succesvol worden ingezet bij het dagelijkse contact met de patiënt, zowel in de spreekkamer, als op de afdeling of tijdens medische interventies. De training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen, ondersteund met vele video’s.

De cursus is geschikt voor medische professionals die met patiënten in stressvolle-, acute en/of (poli)klinische situaties werken, zoals SEH-personeel, medisch specialisten, tandartsen, huisartsen, anesthesiemedewerkers, ambulancepersoneel, verpleegkundigen, psychologen, orthopedagogen en pedagogisch medewerkers.

Onderdelen

  • Leren wat het belang is van goed contact maken met een patiënt en hoe dit kan worden verbeterd.
  • Oefenen in het bevorderen van goed patiëntencontact door middel van het veranderen van lichaamshouding, intonatie, oogcontact e.d.
  • Kennis opdoen van het wetenschappelijk aangetoonde effect van suggestief taalgebruik op de verwachtingen van de patiënt, waardoor een therapie effectiever wordt en er minder pijn wordt ervaren.
  • Oefenen met suggestief taalgebruik
  • Kennis opdoen over wat medische hypnose wel en niet is.
  • Oefenen met afleidingstechnieken en een eenvoudig hypnose script om patiënten meer ontspannen te laten worden en angst te verminderen.

Meer informatie en contact via de website: www.skills4comfort.nl