Vormen van hypnose/hypnotherapie

Medische hypnose kan op verschillende manieren worden gedaan. Het is mogelijk om naar een speciaal hiervoor opgeleide hypnotherapeut te gaan. Het is ook mogelijk om alles thuis te doen met behulp van oefeningen die via deze site gedownload kunnen worden. Tot slot kan iemand ook hypnose oefeningen helemaal in gedachten zelf doen, zonder hulp van een geluidsbestand. We noemen die laatste vorm “zelfhypnose”.

  1. Medische hypnose bij een therapeut
    Als jij bij de hypnotherapeut komt voor een medisch probleem, zal deze diverse oefeningen doen, terwijl je daarbij heel ontspannen bent. Die ontspanning kan het beste worden vergeleken met dagdromen; iets waar vooral kinderen heel goed in zijn! De therapeut zal dan samen met jou allerlei verbeeldingsoefeningen doen, zoals een verbeelding van de buik wanneer er buikpijn is en een buik waar geen buikpijn meer is. Ook worden er diverse ademhalingsoefeningen aangeleerd en ontspanningsoefeningen. Je bent hierbij niet onder de invloed van de therapeut, zoals gesuggereerd wordt op televisie, maar je hebt zelf de volledige controle.

    Om het effect van de behandeling optimaal te laten zijn, word je aangespoord de oefeningen ook dagelijks thuis te doen. Onze ervaring is dat de kinderen dat in het algemeen met veel plezier doen, omdat ze het meestal leuke oefeningen vinden. Een gemiddelde behandelduur bestaat uit 3 tot 5 consulten. Klik hier voor de lijst van hypnotherapeuten in Nederland die ervaring hebben in het werken met kinderen.
  1. Thuisbehandeling met hypnose oefeningen
    Onderzoek in Nederland en Amerika heeft aangetoond dat, indien je last hebt van chronische buikpijn, het ook mogelijk is om alleen maar thuis naar hypnose oefeningen te luisteren zonder dat er een hypnotherapeut bezocht moet worden. Bij deze behandeling krijg je een CD of een MP3 bestand met hypnose oefeningen gericht tegen chronische buikpijn. Het betreft ook hier ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en verbeeldingsoefeningen. In dit geval echter staat alle uitleg in een boekje dat bij de CD of MP3 bestand hoort. De gehele behandeling kan dus thuis plaats vinden; je hoeft geen therapeut te bezoeken. Ook hier wordt aangeraden dagelijks te oefenen. Klik hier voor meer informatie over het bestellen van deze hypnose oefeningen op CD of MP3 voor kinderen met chronische buikpijn.